lørdag den 28. februar 2015

Betonæg i nye klæder

Som så mange andre leger jeg lidt med beton og har også lavet æg. Faktisk synes jeg de er lidt kedelige så jeg har prøvet at give dem lidt spræl.
 
 
Lidt grov snor, tyl, blonder og forskellige bånd, det hjalp på dem.
 
 
Så blev de dyppet i en meget tynd betonblanding. Jeg regner med at give dem en god gang lak for så må de kunne tåle at være udendørs.
 
 
Indtil videre står de på min fasters gamle kommode i gangen.
 

Sammen med en Primula der sprang på mig den anden dag
 
 
Og de her til fyrfadslys, fundet på genbrugen.
 
 
Prinsessen ville også lege med. Det gjorde hun så ved at kravle ned i mors pose med blonder.
Man er vel en rigtig prinsesse.
 
Rigtig god weekend.
 

 
 


fredag den 27. februar 2015

Til ære for posten

Det er næsten kun posten og hundeluftere der ser hvad der sker ved indgangen ud mod asfaltvejen....venner af huset kører ned af grusvejen og holder der.

 
Det så da så træls ud det der var der så der måtte lidt nyt til.
 


 
Lidt arbejde og blomster for i alt 10 kr., så var der forår ved den indgang.
 


torsdag den 26. februar 2015

Katte og svigermødre

Hele eftermiddagen i går blev brugt i haven men faktisk glemte jeg helt at få taget nogen billeder.


 
Tidligere på dagen fik jeg til gengæld et par stykker af kattene.
Prinsessen i vindueskarmen er helt klart ikke helt tilfreds med at Bette Skid har sneget sig i på sofaen.
Da han kom og bankede på og spurgte om han måtte bo her var aftalen jo også at han skulle bo i carporten eller nede hos grisene...derfor kalder en af mine blomsterveninder ham for Svinedrengen.
 
 
Her taget fra en anden vinkel, hvor i kan se en del af min samling af svigermødre eller svigermors skarpe tunge som de populært kaldes. Så kom indlægget alligevel til at handle lidt om planter.
 
 
Da jeg gik i haven spurgte jeg Bette Skid om ikke han skulle med...altså mor kan du ikke se jeg hygger mig på fars sofa.
 
 
 
 
 
 

onsdag den 25. februar 2015

Forår på den gamle terrazzoplade

Som jeg husker det stod der et par gasblus på den gamle terrazzoplade i køkkenet da vi kom her til i 1964. I  mange år var den trædesten foran drivhuset og nu bor den ovenpå stellet fra en gammel symaskine.

Lige nu ser den sådan ud
 
En lille metalkasse fyldt med vintergækker, lavgrene og en engel.
 
De små Stedmoderplanter hygger sig i deres lanterner her først på sæsonen.
 
Pimpsten fundet ved Vesterhavet.
 

mandag den 23. februar 2015

Sofaen var optaget

Som i kan se var sofaen optaget da jeg havde fået vandet blomster i både havestuen og drivhuset.
Så kunne jeg da også gå i haven
 
 
Planen var at begynde at finpudse bedene efter at det værste er klippet ned. Så kom jeg forbi en stor Morgenstjernestar som ikke skulle står der. Den sælger som regel godt så den blev gravet op, delt og pottet.
 
 
Da jeg ville sætte kasserne med de ny pottede over i et køkkenhavebed kom jeg forbi et lille stykke med Kobjælder. De blev aldrig pottet sidste år for da vi nåede til plantemarkederne var de faktisk afblomstret. Så blev de også gravet op og pottet.
 
 
Så er de første 5 kasser klar til at komme i salgsafdelingen.
 
 
Der er bare lige det men at der først skal nye kanter rundt om og meget mere sand, så jeg kan grave potterne næsten helt ned. Sidste sommer skulle jeg nogen gange vande 2-3 gange om dagen.
Jeg gik over og kiggede på det og fik klippet og pillet halvdelen.
 
Jeg har planer om at holde et forårsudsalg inden længe, for at slippe af med noget af det der står der men det hører i mere om senere.
 
 
 
 
 
 

søndag den 22. februar 2015

Forsøg med min nye telefon

Jeg har slet ikke nået at tænke på at få lavet indlæg de sidste par dage. Fredag morgen lavede jeg et tilbud på frøplanter af Påskeklokker på FB...hos mig sår de sig som ukrudt.
Jeg havde da bare regnet med måske at kunne tjene til lidt frø eller et par nye planter men der tog jeg glædeligt fejl. Det meste af fredag sad jeg og besvarede spørgsmål og tog mod ordrer, så jeg ved godt hvad jeg skal lave i morgen...pakke små Påskeklokker som skal ud til et nyt liv rundt i landet.

Men nu til forsøget. I sidste uge var det vist fik jeg ny telefon af gemalen..ja min gamle telefon fejlede sådan set ikke noget og jeg tvivler på at den nye kan tåle en tur i vaskemaskinen...men jeg manglede det der nye mobilpay. Her til morgen skulle jeg så lige teste kameraet...jeg hader at rende rundt med både telefon og kamera. Det kom til at gå ud over bænken ved enden af gavlen som jeg har været ved at pynte lidt...blev nu aldrig færdig. Det her er så hvad jeg fik ud af at tage billeder med blitz i fuldstændig mørke.




 
 

 
 
Som i kan se har vi fået ganske får snefnug i løbet af natten og temperaturen siger lige nu -1,6
 
Pas på jer og ha' en rigtig god søndag.
 

torsdag den 19. februar 2015

Morgenhavearbejde

Da jeg havde fodret bestemte jeg mig til at i dag ville jeg i haven, så jeg fandt kurv og saks og gik ned for at klippe gamle Påskeklokkeblade af.

 
Se lige en smuksak jeg fandt under bladene. Der er flere som er ved at springe ud men det var ikke helt let at styre både telefon, holde blomsten og få pandelampen drejet så den ikke lavede skygger så dem må i se en anden gang.

tirsdag den 17. februar 2015

Harefodsbregne

Sidste år kom foråret så tidligt så da nåede jeg slet ikke at få plantet mine blomster i havestuen om.
Det er jeg så gået i gang med. En af de lidt sjove og som jeg ikke kan plante om er denne Harefodsbregne som var her da jeg overtog havestuen efter min mor for snart ti år siden. Den hænger i en lille fletkurv og jord har den sikkert ikke meget af men den lever stadig. Hver vinter taber den en del blade men når foråret kommer skyder den igen.

 
 
Prøv lige at se et virvar af stilke lige så lodne som en harefod.

mandag den 16. februar 2015

Et forsøg

Lige efter de to storme var det meste pynt her ved enden af griseskuret blæst i stykker og væltet.
Det meste blev fjernet og de birkegrene der var blæst ned blev rullet sammen til en rede med en enkelt Hyacint og et par betonæg.
Så langt så godt men der manglede noget på det lille bord
 
Forsøget gik så ud på om man kunne tage nogle blade fra italiensk Ingefær og sætte i vand og hvor længe kunne de mon holde. De kom i en konservesdåse for så ville der ikke ske noget ved at vandet i vasen frøs til is. Nu har de været dækket af sne og været stivfrosne op til flere gange. Hver gang det er tøvejr retter de sig op og står lige så fine som da jeg lavede den lille opstilling.
 
 
Det lille bord i baggrunden men som sædvanlig var Samson på pletten. Måske ville han bare vise jer at han havde hjulpet mor med at male trappen...den lyse stribe på brystet.

lørdag den 14. februar 2015

Fødselsdagslagkage

Gemalen har fødselsdag og selv om vi har afskaffet det med gaver for flere år siden kom jeg nu til at lave en lille gave til ham...god undskyldning for at lege. Nu er jeg jo ikke nogen ørn i et køkken, så det blev en blomsterlagkage med hvide Hyacinter og nogle små Hornvioler.
 
Slet ikke så svært at lave.
 
2 halmkranse beklædes med mos (beklager det lidt slørede billede)
 
Da jeg bandt de to kranse sammen bandt jeg lidt birkegrene ind i mellemrummet for at give lidt mere spræl. Der behøver ikke komme mos på indersiden af kransene.
 
Blomsterne er bare plantet i en affaldspose, hvor jeg så klipper det overskydende væk.
 
Til sidst har jeg dækket jorden med mos og sat Efeu blade som en krans rundt i kanten. Nu er det jo Valentinsdag så der kom lige en række betonhjerter rundt i kanten af fadet.
Lagkagen kan jo pyntes på mange andre måder..er lidt spændt på hvad han siger til den.
 
Siger lige god weekend med en sød lille Hornviol.
 
 
 

fredag den 13. februar 2015

En træt lille hund

Samson er vist ikke helt klar til den nye havesæson. I hvert fald var han temmelig træt efter at have hjulpet hele eftermiddagen i går.

Godt med en aftenlur på sofaen.
 
 
Han havde jo også først revet blade og småkviste hele vejen rundt om grunden.
 

Det hjalp da på det.
 

Bagefter fik han klippet blade af de dobbelte Påskeklokker i sydhaven
 
 
Det er da bestemt ikke frøplanter vi mangler.
 
Dygtig hund jeg har mig ikke, men jeg forstår ikke helt hvorfor det er mine havemuskler der gør lidt øm i dag ;o))












onsdag den 11. februar 2015

Den gamle gartners kasse

Da vi den anden dag var på besøg hos Anette http://anettesflora.blogspot.com/ byttede jeg mig til denne skønne gamle kasse som har tilhørt en gammel gartner.

Kasse og indhold minus potmakeren skulle være håndlavet og jeg har altså en svaghed for gammelt træ.... træ som er slidt helt glat og tænk, hvis sådan en gammel kasse kunne tale. Der var lige plads til et lys og en lille vase, så indtil videre står den og pynter på vores køkkenbord.

tirsdag den 10. februar 2015

Stedmødre i bur

For et par dage siden da vi var ude og køre var jeg lige inde og kigge på en planteskole og så kom der et par Stedmoderblomster med hjem.


De kom i et par gamle lanterner, hvor de står godt beskyttet mod vind og vejr og står nu og pynter her ved indgangen til grisedrivhuset.
 
 

 
Jeg er nu mest til Hornvioler men kunne ikke stå for farven.

 

søndag den 8. februar 2015

Livstegn

Overskriften i dag har indtil flere betydninger. Min computer har været skindød men med hjælp fra en sød veninde er der nu liv i den igen. Efter at jeg har været ude med kameraet en tur er der nu også ved at være liv i mine fingre igen. Her kommer så nogen af de livstegn jeg fandt i haven.

 
De små erantis er tøet op igen
 
 
Troldhaslen står med masser af rakler
 

Troldnødden blomstrer
 



3 Påskeklokke frøplanter i blomst
 

En lille bitte lidt forkrøblet selvsået Hornviol
 
Jo jo der er liv der ude selv om jeg syntes  at vinden var bidende kold. Overskriften kunne lige så godt have været...bedst på den indvendige side af glasset.